Contactplaatsen

 

DROP IN
De drop in vind plaats op woensdag van 14 u tot 20 u en is toegankelijk voor de doelgroep. De cliënten kunnen vrij in en uit lopen waardoor de drop in zeer laagdrempelig en vrijblijvend is. De drop in nodigt uit tot participatie door onze cliënten. De kwaliteiten van de cliënten worden bevestigd. Mits zij zich houden aan bepaalde regels ontstaat een kader waarin diverse initiatieven kunnen ontstaan. Zo wordt de drop in een hefboom voor empowerment van de cliënten.

De cliënten kunnen gebruik maken van computers, hun was laten doen, een gezelschapsspelletje spelen, gratis condooms en glijmiddel meenemen, folders en brochures meenemen, een swab2know-test doen, samen koken en eten, douchen, of gewoon even tot rust komen. Af en toe is er een filmvoorstelling. Verder kunnen zij deelnemen aan babbelcafe’s.

Tijdens de drop in vinden geen hulpverleningsgesprekken plaats. Hiervoor wordt op afspraak gewerkt.

M$M SCENE – SCHIPPERSKWARTIER
Meerdere keren per week, ook ’s avonds, begeven onze medewerkers zich in het milieu van de sekswerkers. Cafés, bars, parken,… worden bezocht. De werkplekken zijn zeer verspreid en wijzigen zeer regelmatig. Onze medewerkers spelen snel in op deze veranderingen en hierdoor blijven ze vertrouwd met de sfeer in de scene en met de wereld van de sekswerkers.

In het kader van preventie worden condooms en glijmiddel ter beschikking gesteld en kunnen de cliënten een speekseltest (swab2know) laten afnemen.

Door onze aanwezigheid in de scene verhoogt de bekendheid van Boysproject en houden de medewerkers de vinger aan de pols.

ACTIVITEITEN
Activiteiten bevorderen de groepssfeer en het contact met de medewerkers. Samen met de cliënten werken de medewerkers een socio-cultureel aanbod uit. Hierdoor worden de cliënten ge-empowered.

De activiteiten kunnen gaan om theatervoorstellingen, concerten, musea-bezoek, filmvoorstellingen, pretpark, Antwerp en Belgian Pride, jaarlijks eindejaarsfeest,… .

ONLINE
Heel wat mannelijke en transgender sekswerkers zoeken hun klanten op sociale media, op chat- en datingsites en bieden daar hun diensten aan. Medewerkers zijn regelmatig aanwezig op die chat- en datingsites. Het aanbod van Boysproject wordt voorgesteld en er wordt informatie gegeven. Medewerkers kunnen heel direct en zonder taboes communiceren. Seksuele gezondheid is daarbij uiteraard een belangrijk aandachtspunt. Als uit het contact blijkt dat er een hulpvraag is, volgt zo mogelijk een persoonlijk gesprek op Boysproject.

Soms komen de gesprekken hard binnen en zijn ze erg belastend voor de medewerkers, exposure van beeld en taal kan soms leiden tot weerstand.