Bron: Gay Live

Via onze collega’s van Pinkwave
De Antwerpse regionale TV-zender ‘ATV’ meldde gisteren dat de jongensprostitutie aan het Antwerpse stadspark de laatste weken sterk is afgenomen. Dit zou te wijten (te danken?) zijn aan de werken aan de Leien, waardoor de verkeerscarrousel is doorbroken. Daardoor zijn er minder klanten en, als direct gevolg, ook minder prostituees.

En dat is dan weer een rechtstreeks gevolg van de heraanleg van de leien en de gewijzigde verkeerssituatie in de straten rondom het park. De zoekende klanten kunnen niet meer voluit rond het park rijden, maar worden door de wegeniswerken gedwongen één klein rondje te rijden, waardoor ze veel meer opvallen. Omdat anoniem rondrijden op zoek naar jongens bijna onmogelijk is geworden, bleven de klanten weg met als direct gevolg dat ook de prostituees – op enkele jongens na – wegblijven omdat er toch minder te rapen valt.

Straathoekwerker Jo Goorden zegt te hopen dat de vermindering van de prostitutie definitief is en verheugt zich er alvast over dat het fenomeen sterk is afgenomen. Hij zegt dat het vroeger niet abnormaal was dat er twintig jongeren stonden, terwijl er nu avonden zijn dat er niemand of slechts twee of drie jongeren staan. Hij betwijfelt wel of die anderen gestopt zijn: hij vermoedt dat een deel van de jongeren op andere manieren of op andere plaatsen hun ‘beroep’ verder uitoefenen. Hij benadrukt dat het hier dan wel alleen om de zichtbare prostitutie gaat: jongeren die zich duidelijk zichtbaar aanbieden aan klanten die rondrijden om hun keuze te maken.
Jongens die bij mannen thuis gaan (bijvoorbeeld via advertenties) zijn uiteraard minder of helemaal niet zichtbaar.

Met gericht straathoekwerk rond minderjarige prostituees en het ‘boys’-project van de stad proberen ze al langer dit probleem in de buurt van het stadspark in te dijken.