In het Stadsmagazijn aan de Keistraat 5 in Antwerpen is de ‘queer hub’ van het Antwerp Queer Arts Festival geopend. Bovendien kan je in de Keistraat 11 gaan kijken naar drie expo’s in één: Queer Vinyl SleevesThe Queer Quintet en MY ME.

Bron: beout.be

Queer Vinyl Sleeves

Queer Vinyl Sleeves is een collectie van LP-collecties en vinylplaathoezen die helemaal queer zijn. Een selectie die werd gemaakt door zanger Gregory Frateur van Dez Mona en muziekfanaaat Mark Sergeant.

 

The Queer Quintet

Jan Scheirs presenteert dan weer een fenomenaal vijfluik: The Queer Quintet. Nadat hij eerder met de expo Six Colours Nightlife onder andere het gay nachtleven in Antwerpen verkende, komt de kunstschilder nu met vijf grote doeken waarin zowel de vrolijke als de duistere kanten van het queer-zijn worden verkend.

Sommige delen van het vijfluik zijn best expliciet. De schilderijen puilen uit van de symboliek en nodigen uit om meermaals te kijken.

 

MY ME

Tot slot kan je in de Keistraat 11 ook gaan kijken naar MY ME, een boeiende foto-expositie waarbij de toeschouwer een blik wordt gegund in de leefwereld van mannelijke en transgender sekswerkers, voor velen onder ons onzichtbaar en onbekend terrein.

Die expo kwam tot stand dankzij Boysproject, een sociale organisatie voor mannelijke en transgender sekswerkers.