Bron: DNG

Het Antwerpse Boysproject heeft de Vlaamse prijs voor criminaliteitspreventie gewonnen. Het Boysproject wil jongens en mannen, die zich prostitueren, terug op het recht pad helpen.

Het Boysproject begeleidt 160 jongeren, onder wie 36 minderjarigen. Vaak gaat het over jongens die eerst probeerden wat geld te verdienen door bloemen te verkopen. Meer dan de helft van alle mannelijke prostituees is afkomstig uit Oost-Europa. Velen onder hen leven hier in de illegaliteit.

In het project proberen hulpverleners contact te zoeken met de jongens en mannen. In de Quellinstraat – dichtbij het stadspark, een van de uitvalbasissen voor homo-prostitutie – is er een aanloopkamer. Die is ingericht als huiskamer en moet de jongens tot rust laten komen. Elke avond zitten er drie medewerkers van het Boysproject om met de mannen te praten over herscholing of over geld. In deze huiselijke omgeving kunnen ze zich ook door een dokter laten onderzoeken en kunnen ze gratis condooms krijgen.

Ook vorig jaar won een Antwerps project de Vlaamse prijs voor criminaliteitspreventie. De eer viel toen te beurt aan het project U-turn. (AMA)