Bron: gay2day

Het Antwerpse Boysproject, dat zich vooral inlaat met het opvangen van de meest kwetsbare jongensprostitués, lanceert vandaag een gloednieuwe website om de jongens nog beter te informeren over soa’s en een leidraad te bieden over hoe om te gaan met klanten.

Steeds meer en meer jongensprostitués vinden de weg naar het internet om klanten te ronselen. Niet alleen hun actieterrein is daardoor veel groter, maar ook meer en meer jongens denken dat ze via het internet veel meer geld kunnen verdienen dan met het klassieke tippelen. Ook de concurrentie zou op het web veel minder zijn dan op straat. Bovendien kunnen ze door het toevoegen van hun foto ook veel makkelijker klanten strikken.

Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. “Op het internet is het eerste contact volledig anoniem. De jongens weten niet meteen welk vlees ze in de kuip hebben” zegt Dirk Vertongen, de bezieler van het Boysproject. “Op straat staan ze oog in oog met hun klant en kunnen ze hem toch al een beetje meer inschatten, op het internet valt dit weg. Klanten durven ook veel meer. Omdat het anoniem is en ze zich niet moeten begeven op openbare plaatsen vallen veel remmen weg.”

Met de webstek willen de mensen achter “Boysproject” uitleggen wie ze zijn, wat ze doen en waar de jongensprostitués hen kunnen vinden. Daarnaast geven ze ook informatie over vb soa’s en het omgaan met klanten. Informatie die jonge prostitués die zonder de minste ervaring op het internet zijn gesprongen nooit hebben gekregen.

Een keer per week gaan de medewerkers van het Boysproject zelf online. Ze melden zich dan aan op chatsites waar veel jongensprostitués surfen. “We dringen ons niet op, maar als er jongens zijn die met problemen zitten, kunnen ze online met ons praten. We helpen en ook op weg naar de webstek van Boysproject.”

Maar de hoofdactiviteit van Boysproject blijft nog steeds de straatprostitutie. “De jongens die zich prostitueren via het internet zijn van een iets hogere klasse. De kwetsbaarste jongens, de groep die zijn lichaam verkoopt enkel om te overleven, blijft aangewezen op de straat.

En toch is de jongensprostitutie op de as tussen het Centraal Station van Antwerpen en het Stadspark minder zichtbaar geworden. “Internet speelt daar een rol in, maar ook de gsm heeft daar een invloed op. Nu spreken klant en prositué af via de gsm waar ze elkaar ontmoeten.